Inwestycje z kolekcjami

Na Dworcu Głównym we Wrocławiu w dniach 15-18 maja 2008 odbyła się X edycja Wrocławskiej Krajowej Wystawy Kolekcjonerskiej. Pomieszczenia Klubu Kolejarza wypełniły zbiory kilkudziesięciu hobbystów. Pocztówki, banknoty, karty telefoniczne, historyczne karty pocztowe z fotografiami kolei wzbudzały zainteresowanie wrocławian i podróżnych. Zwiedzający mogli zapoznać się także z ekspozycją na temat modernizacji linii kolejowych na terenie Dolnego Śląska i Opolszczyzny. Wrocławski Oddział Regionalny Polskich Linii Kolejowych przedstawił plansze i zapewnił foldery na temat inwestycji współfinansowanych ze środków unijnych, obejmujących międzynarodowe korytarze transportowe E59 (Wrocław-Poznań), E30 (Projekt ISPA/FS2002/PL/16/P/PT/016, (Projekt ISPA/FS2001/PL/16/P/PT/013)i działania w zakresie poprawy stanu infrastruktury kolejowej w Polsce (Projekt ISPA/FS2001/PL/16/P/PT/015). Jerzy Dul Naczelny Dyrektor Oddziału za promowanie tematyki kolejowej uhonorował dyplomem Artura Marsy kolekcjonera historycznych kart pocztowych o tematyce kolejowej.