Wystartowała III odsłona konkursu na happening edukacyjny

Celem konkursu jest podniesienie świadomości zagrożeń wynikających z niezachowania szczególnej ostrożności na przejazdach kolejowo-drogowych i terenach kolejowych oraz utrwalanie zasad właściwego zachowania wśród najmłodszych użytkowników dróg. Zadaniem uczestnika konkursu (szkoły podstawowej) jest organizacja happeningu poruszającego zagadnienia związane z bezpieczeństwem na przejazdach lub terenach kolejowych w myśl zasady: uczyć poprzez zabawę. Podstawą oceny zrealizowanych działań będzie sprawozdanie przygotowane na podstawie opracowanego formularza oraz dokumentacja wydarzenia. O wyborze laureatów konkursu zadecyduje jury złożone z pracowników PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Ocenie podlegać będzie oryginalność w podejściu do tematu oraz skuteczność w realizacji celu konkursu i przekazaniu jego idei.
W ramach konkursu zostaną przyznane trzy nagrody pieniężne w wysokości 9 tys. zł, 6 tys. zł i 3 tys. oraz trzy wyróżnienia w kwocie po 1 tys. zł.
Regulamin konkursu dla szkół podstawowych informujący o celach, zasadach uczestnictwa i nagrodach został opublikowany na stronach internetowych www.bezpieczny-przejazd.pl i www.plk-sa.pl.
Zapraszamy do udziału w konkursie!!!