Dni Transportu Publicznego

Zainteresowanie społeczeństwa imprezami organizowanymi z okazji Dni Transportu rośnie z roku na rok, ale tym razem przerosło oczekiwania wszystkich organizatorów imprezy.
Niedziela będąca drugim dniem obchodów tradycyjne została poświęcona komunikacji kolejowej. Podobnie jak w ubiegłych latach warszawski Dworzec Gdański stał się miejscem wielu atrakcji i niespodzianek.
Jedną z nich był po raz pierwszy eksponowany w stolicy „Pociąg Papieski”, którego obecność z pewnością poruszyła serca wszystkich zwiedzających.
Dużym zainteresowaniem cieszył się również nowoczesny tabor prezentowany przez większość przewoźników kolejowych.
Podobnie jak w ubiegłych latach nasza Spółka zorganizowała wystawę taboru technicznego. Pokazaliśmy pojazd UNIMAN oraz drezynę „Warszawa”, która była wielką atrakcją zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Swoją obecność zaznaczyła również Straż Ochrony Kolei, znajdująca się w strukturach PLK-i. Pokaz umiejętności funkcjonariuszy SOK zapewne na długo pozostanie pamięci tych, którzy zdecydowali się go obejrzeć.
Oprócz wystawy taboru, wielu konkursów i pokazów, organizatorzy Dni Transportu Publicznego zaprezentowali na stoiskach różnorodność ofert i informacji. Stoisko naszej firmy od lat cieszące się powodzeniem było miejscem, gdzie dorośli i mali mieszkańcy Warszawy mogli dowiedzieć się o przesłaniu kampanii społecznej „Bezpieczny przejazd zależy także od Ciebie”. Każdy dorosły oprócz różnorodnych upominków otrzymał materiały edukacyjne związane z kampanią,  a dzieciom ku ich wielkiej radości rozdawano słodycze. V Dni Transport Publicznego przeszły już do historii. Jako współorganizatorzy tej akcji mamy nadzieję, że wszystkim przyniosła ona wiele nowych ciekawych spostrzeżeń i niezapomnianych przeżyć. Liczymy na to, że kolejne edycje przyniosą ich jeszcze więcej.