Wybrano wykonawców na budowę wiaduktów w Janówku i Nowym Dworze Mazowieckim

31 marca 2010 r. PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. wybrały najkorzystniejsze oferty na budowę wiaduktów w Nowym Dworze Mazowieckim i miejscowości Janówek na linii E-65 Warszawa – Gdynia. Postępowanie przetargowe dotyczyło zamówienia publicznego na „Wykonanie robót budowlanych dla budowy nowych skrzyżowań dwupoziomowych – likwidacja przejazdów w poziomie szyn w obszarze LCS Nasielsk, zadanie 4 wiadukt kolejowy w okolicach przystanku osobowego Janówek oraz zadanie 5 wiadukty drogowe Nowym Dworze Mazowieckim przy ul. Leśnej i Paderewskiego. W zakresie zadania 4 jako najkorzystniejszą uznano ofertę przedstawioną przez Energopol – Szczecin Spółka Akcyjna na kwotę 3 835 091,85 euro brutto, natomiast na zadanie 5 najkorzystniejszą ofertę złożyło konsorcjum firm TORPOL Sp. z o.o. (lider), FEROCO S.A. i Przedsiębiorstwo Usług Technicznych INTERCOR Sp. z o.o. Wartość oferty na to zadanie wyniosła 12 197 899,33 euro brutto. W przypadku niewniesienia protestów ze strony pozostałych oferentów, prace mogą rozpocząć się jeszcze w maju tego roku.   Dodatkowych informacji udziela:Robert KuczyńskiRzecznik PrasowyCentrum Realizacji InwestycjiPKP Polskie Linie Kolejowe S.A.e-mail: ir.rzecznik@plk-sa.pltel. +48 22 47 32 147

Zadania nr 4 i 5 są realizowane w ramach projektu FS 2005/PL/16/C/PT/001 „Modernizacja linii kolejowej E-65, odcinek Warszawa – Gdynia, etap II”