Wybór najkorzystniejszych ofert na zaprojektowanie i wykonanie robot budowlanych na odcinkach linii kolejowej E30

10 sierpnia 2010 r., w PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Centrum Realizacji Inwestycji Oddział w Krakowie, zostały wybrane najkorzystniejsze oferty w postępowaniach przetargowych na zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych na linii kolejowej E30 Kraków – Medyka – granica państwa, na odcinkach:
  • Podłęże-Bochnia - wpłynęło 6 ofert, spośród których za najkorzystniejszą uznano ofertę złożoną przez:
Konsorcjum firm:
  • TORPOL Sp. z o.o. Poznań
  • FEROCO S.A. Poznań
  • Przedsiębiorstwo Usług Technicznych INTERCOR Sp. z o.o. Zawiercie
  • Zakład Robót Komunikacyjnych – DOM w Poznaniu Sp. z o.o.
- na kwotę 629 872 793,77 PLN.
  • Bochnia – Biadoliny - wpłynęło 9 ofert, spośród których za najkorzystniejszą uznano ofertę złożoną przez :
    Konsorcjum firm:
    • PKP Energetyka S.A. Warszawa (Lider)
    • Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury Sp. z o.o. Warszawa
    • Pomorskie Przedsiębiorstwo Mechaniczno – Torowe Sp. z o.o. w Gdańsku
    - na kwotę 500 729 121,54 PLN.
    Po uprawomocnieniu się wyboru najkorzystniejszej oferty, oba postępowania będą podlegały uprzedniej kontroli, prowadzonej przez Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych. Zadania są realizowane w ramach Projektu „Modernizacja linii kolejowej E 30/C-E 30, odcinek Kraków – Rzeszów, etap III” – POIiŚ 7.1-30

Dorota Szalacha
    Centrum Realizacji Inwestycji
    Oddział w Krakowie
    tel. 12/393-54-00, e-mail: d.szalacha@plk-sa.pl

www.pois.gov.pl

„Projekt ubiega się o finansowanie przez Unię Europejską ze środków Funduszu Spójności w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko”.