Przetarg na studium wykonalności szybkiej kolei - informacja prasowa

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z przepisami ustawy Prawo zamówień publicznych. Obecnie zakończono proces kwalifikacji wykonawców, będący efektem przeprowadzonego badania i oceny wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. W terminie składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu przewidzianym w ogłoszeniu o zamówieniu, tj. do dnia 2 lutego 2009 r. do godz. 12.00, do zamawiającego wpłynęło 12 wniosków. Do kolejnego etapu zakwalifikowano czterech wykonawców.
Do wykonawców zakwalifikowanych do udziału w kolejnym etapie postępowania zostaną wysłane zaproszenia do dialogu, który będzie prowadzony z poszczególnymi wykonawcami do momentu, gdy zamawiający będzie w stanie, w sposób zgodny z przepisami ustawy, opisać przedmiot zamówienia oraz obiektywnie określić uwarunkowania prawne i finansowe wykonania zamówienia. Po zakończeniu dialogu, wykonawcom zostaną przekazane, wraz ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, zaproszenia do składania ofert, a w następstwie ich złożenia zostanie dokonany wybór oferty najkorzystniejszej. Rzecznik prasowy
PKP Polskie Linie Kolejowe SA
Krzysztof Łańcucki