Ogłoszenie przetargu na zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych na stacji Katowice

PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Centrum Realizacji Inwestycji Oddział w Katowicach ogłosiły w dniu 21 lipca 2010 r. przetarg na opracowanie dokumentacji projektowej i wykonanie robót budowlanych obejmujących przebudowę peronu 1 wraz przyległą infrastrukturą kolejową w obrębie peronu w ramach zadania inwestycyjnego „Modernizacja układu torowego na liniach nr 1, 137, 139, i infrastruktury służącej do obsługi podróżnych w obrębie stacji Katowice Osobowa”. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie w systemie „projekt i budowa ” przebudowy układu torowego w stacji i infrastruktury do obsługi podróżnych w obrębie peronu nr 1 na stacji Katowice. Zakres robót budowlanych przewiduje m.in.: naprawę torów, wymianę rozjazdów, rewitalizację obiektów inżynieryjnych, prace z branży elektroenergetycznej, automatyki i telekomunikacji. Otwarcie ofert nastąpi 30 lipca 2010 roku. Termin wykonania przedmiotu zamówienia do 30.11.2010 od dnia podpisania umowy.   Inwestycja będzie finansowana ze środków budżetu państwa.

Informacje dla mediów
Jacek Karniewski