Amsterdam 2008-Kongres HIGH SPEED RAIL

W dniach 17-19 marca br. w Amsterdamie odbędzie się szósty Światowy Kongres UIC HIGH SPEED RAIL. Jest to jedno z najważniejszych wydarzeń dot. transportu kolejowego - kolei dużych prędkości. W kongresie uczestniczyć będzie 1350 delegacji z 50 krajów. Podczas targów odbędzie się 26 spotkań z ponad setką przybyłych uczestników. Główne tematy kongresu to: - Koleje dużych prędkości w praktyce-ostatnie osiągnięcia w Europie i Azji, realizowane projekty, - Koleje dużych prędkości, a rozwój regionalny, - Od pojedynczych linii do sieci kolei dużych prędkości-połączenia różnych standardów i technologii, - Punkty strategiczne w kolejach dużych prędkości, - Oczekiwania klientów, - Innowacje w stałym i mobilnym wyposażeniu. W kongresie uczestniczyć będą przedstawiciele Zarządu oraz Centrali  PKP PLK S.A. Swoją ofertę Spółka zaprezentuje na stoisku, na którym dla odwiedzających będą przygotowane informacje na temat planowanych i realizowanych w Polsce inwestycji kolejowych dot. budowy linii dużych prędkości łączącej Warszawę z Poznaniem i Wrocławiem oraz informacje na temat modernizacji podstawowych ciągów transportowych w Polsce: E 20, E 30, E 59, E 65, E 75.