Przetarg na naprawę czterech obiektów inżynieryjnych na linii nr 8 Warszawa – Kraków, na odcinku Zastów - Kraków Batowice

Przetarg na naprawę czterech obiektów inżynieryjnych na linii nr 8 Warszawa- Kraków, na odcinku Zastów - Kraków Batowice. PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Centrum Realizacji Inwestycji Oddział w Krakowie, ogłosiły w dniu 21 maja 2010 r. przetarg na naprawę 4 obiektów inżynieryjnych na linii nr 8 Warszawa - Kraków, na odcinku Zastów – Kraków Batowice. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie prac projektowych i robót budowlanych obejmujących naprawę 2 przepustów masywnych oraz wykonanie robót budowlanych, dotyczących wiaduktu i mostu, łącznie z naprawą ścian oporowych i robotami towarzyszącymi. Zadanie jest kontynuacją programu rewitalizacji linii nr 8 Warszawa - Kraków, rozpoczętego w 2007 r., który zakłada przywrócenie parametrów technicznych linii, poprzez modernizację nawierzchni kolejowej, przejazdów kolejowych i przebudowę obiektów inżynieryjnych. Inwestycja będzie finansowana ze środków Funduszu Kolejowego.   Otwarcie ofert nastąpi 2 czerwca 2010 r.

Informacje dla mediów:
Dorota Szalacha