Ogłoszenie przetargu na przebudowę peronu nr 1 na stacji Katowice

PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Centrum Realizacji Inwestycji Oddział w Katowicach ogłosiły w dniu 6 sierpnia 2010 r. kolejny przetarg na opracowanie dokumentacji projektowej i wykonanie robót budowlanych obejmujących „Przebudowę peronu 1 wraz przyległą infrastrukturą kolejową w obrębie peronu” w ramach zadania inwestycyjnego „Modernizacja układu torowego na liniach nr 1, 137, 139, i infrastruktury służącej do obsługi podróżnych w obrębie stacji Katowice Osobowa”. Pierwszy przetarg na to zadanie został unieważniony, ponieważ cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą Zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie w/w inwestycji. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie w systemie „ projekt i budowa ” przebudowy układu torowego i infrastruktury do obsługi podróżnych w obrębie peronu nr 1 na stacji Katowice. Inwestycja będzie finansowana ze środków budżetu państwa. Otwarcie ofert nastąpi 23 sierpnia 2010 r.

Jacek Kaniewski
PKP PLK Centrum Realizacji Inwestycji w Warszawie