III faza robót-most na rzece Rokitnicy

Kierownictwo Oddziału Regionalnego w Warszawie PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. uprzejmie informuje, że w porozumieniu z wykonawcą robót, firmą SKANSKA, podjęta została decyzja o skróceniu terminu zakończenia modernizacji mostu kolejowego na rzece Rokitnicy na szlaku Pruszków Grodzisk Maz. Wykonawca zaproponował wydłużenie fazy II remontu o dwa dni tj. do 14 maja br, co umożliwi skrócenie fazy III, a tym samym całej przebudowy mostu do 14 czerwca 2008 r. (pierwotny termin zakończenia 30 czerwca 2008 r.). Ze względu na priorytetowy charakter inwestycji wykonawca maksymalnie skrócił poszczególne etapy budowy, co w rezultacie pozwoli na wcześniejsze zakończenie prac. Od 15 czerwca zostanie przywrócony normalny rozkład jazdy pociągów. Jednocześnie przypominamy, że od 15 maja br. zmienia się rozkład jazdy na czas III fazy robót. Komunikaty dotyczące nowego rozkładu jazdy pociągów do publicznej wiadomości przekażą przewoźnicy; dla pociągów w ruchu dalekobieżnym PKP Intercity (www.intercity.pl), PKP Przewozy Regionalne (www.pr.pkp.pl), a w ruchu podmiejskim Koleje Mazowieckie (www.mazowieckie. com.pl). Inwestycja jest realizowana w ramach Projektu ISPA/FS 2001/PL/16/P/PT/015 Poprawa Stanu Infrastruktury Kolejowej w Polsce i współfinansowana ze środków Unii Europejskiej. Opracował: Kazimierz Peryt
Rzecznik Prasowy
Oddział Regionalny w Warszawie