25.01.2017

Z Portalem Pasażera nie tylko na ferie

Aktualną i szybką informację oraz zakup biletów udostępnia portalpasazera.pl. W nowym roku zwiększyły się możliwości wyszukiwarki połączeń kolejowych PKP Polskich Linii Kolejowych S.A. Zarządca infrastruktury oferuje pasażerom bardziej kompleksową informację przed i na czas podróży.

Bilety na podróże pociągami Przewozów Regionalnych, Kolei Wielkopolskich, Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej są dostępne dzięki przekierowaniu na stronę przewoźników zaraz po zaplanowaniu podróży na portalpasazera.pl. Trwają testy, by z takich możliwości mogli również korzystać klienci PKP Intercity.

Szybko i prosto planuj podróż!

Na portalpasazera.pl szybko można uzyskać kompleksowe informacje na temat połączeń kolejowych, aktualnego rozkładu jazdy i usług oferowanych w podróży. W sekcji Twój pociąg użytkownicy śledzą jazdę pociągu na mapie w czasie rzeczywistym. Mogą dostosować czas wejścia na peron do realnego wjazdu pociągu. Z wyprzedzeniem dostępne są dla zainteresowanych informacje o czasowych zmianach rozkładu i natychmiast wprowadzane dane o niespodziewanych zdarzeniach wpływających na organizację podróży (patrz lista utrudnień).

Dodatkowe informacje, ważne dla osób niepełnosprawnych i osób o ograniczonej mobilności, są w katalogu stacji kolejowych. Tu - po najechaniu na ikonkę , można sprawdzić dostępne na stacjach urządzenia i udogodnienia. PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. pracują także nad wdrożeniem opcji wyszukiwarki dedykowanej osobom niedowidzącym, uwzględniającej potrzeby tej grupy podróżnych.

Podróżujesz - dodaj do Ulubionych!

W aplikacji Rozkład kolejowy dostępna jest karta Ulubione. W tej zakładce można zapisywać interesujące nas stacje, połączenia i rozkłady kolejowe wybranych stacji. Dzięki temu bez dodatkowych czynności szybko można wrócić do zapisanych danych.

Aplikacja Rozkład kolejowy dostępna jest dla użytkowników systemów: Android, iOS oraz Windows Phone

Joanna Kubiak
Zespół prasowy