27.06.2007

Rozpoczęcie kampanii "Bezpieczny przejazd"

Trzy godziny temu zakończyła się konferencja prasowa rozpoczynająca III edycję kampanii społecznej „Bezpieczny przejazd-zatrzymaj się i żyj”
Wśród licznych osób obecnych na konferencji znaleźli się min. przedstawiciele radia, prasy, telewizji, policji, straży granicznej, żandarmerii wojskowej oraz pozostałych partnerów tegorocznej akcji. Najważniejsze problemy związane z bezpieczeństwem na przejazdach kolejowych przedstawił członek Zarządu PKP PLK SA Zbigniew Zarychta.

Wszyscy zgodnie stwierdzili, że takie przedsięwzięcie jak Kampania jest konieczne, a rezultaty jakie przynosi są wymierne i z roku na rok przyczyniają się do zwiększenia bezpieczeństwa na przejazdach drogowo-kolejowych. „30 lat jestem kierowcą i z przerażeniem oglądam akcje gdzie każdy się śpieszy i często jest to jego ostatni pośpiech” - te słowa wypowiedział Tomasz Stockinger, wszystkim znany aktor, który udzielił swego wsparcia przy realizacji rozpoczętej właśnie Kampanii.

www.bezpieczny-przejazd.pl