26.11.2007

#railtec 2007-międzynarodowe targi w Dortmundzie 12-14 listopada 2007 r.

W dniach 12-14 listopada bieżącego roku PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. uczestniczyły w międzynarodowych targach kolejowych i kongresie #railtec 2007w Dortmundzie.

Targi i kongres skupiły przedsiębiorstwa państwowe i firmy prywatne związane z przemysłem i transportem kolejowym. Mottem tej edycji #railtec 2007 było hasło - mobilna sieć kolejowa.

Swoją ofertę spółka zaprezentowała na stoisku, na którym dla odwiedzających  były przygotowane informacje na temat planowanych i realizowanych w Polsce inwestycji kolejowych oraz maszyn torowych. Dużą popularnością cieszył się folder informacyjny na temat budowy linii dużych prędkości łączącej Warszawę z Poznaniem i Wrocławiem oraz informacje na temat modernizacji podstawowych ciągów transportowych w Polsce: E 20, E 30, E 59, E 65, E 75.

Ogromne zainteresowanie wzbudził także Raport Roczny spółki za 2006 rok oraz film promocyjny przedstawiający ofertę Zakładu Maszyn Torowych w Krakowie.

Pytania dotyczyły głównie rozwoju sieci kolejowej w Polsce, prowadzonych inwestycji oraz stosowanych systemów bezpieczeństwa. Wśród odwiedzających było wiele wykonawczych firm budowlanych, które interesowały się nawiązaniem współpracy.