16.05.2007

Konferencja prasowa w Łodzi

14 maja 2007 r. na dworcu PKP Łódź Fabryczna odbyła się konferencja prasowa poświęcona postępowi prac modernizacyjnych na odcinku Skierniewice – Łódź Widzew, prowadzonych w ramach projektu nr SPOT/1.1.1/82/04 „Modernizacja linii kolejowej Warszawa – Łódź, Etap I: odcinek Skierniewice – Łódź Widzew”. Modernizacja linii kolejowej Warszawa – Łódź współfinansowana jest z funduszy Unii Europejskiej i budżetu państwa.
Organizatorem konferencji była spółka PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. W spotkaniu udział wzięły następujące media lokalne i regionalne: Telewizja Polska Łódź, Radio Łódź, Ekspres Ilustrowany Łódź, Fakt Łódź, Dziennik Łódzki, Gazeta Wyborcza. Na pytania dziennikarzy i osób zainteresowanych postępem prac na modernizowanej linii kolejowej odpowiadali i wywiadów udzielali: - przedstawiciele PKP Polskie Linie Kolejowe S.A.:
  • Pani Agnieszka Safuta-Pawlak – członek Zarządu Spółki
  • Pan Jacek Nowak-Naczelny Dyrektor Oddziału Regionalnego w Warszawie,
  • Pan Jerzy Żuk-pełnomocnik Zarządu Spółki ds. koordynacji inwestycji,
  • Pan Zdzisław Stoszek-kierownik kontraktu Etapu I modernizacji linii Warszawa – Łódź,
  • Pan Witold Cytawa-kierownik kontraktu Etapu II modernizacji linii Warszawa – Łódź,
  • Pan Ryszard Bandosz-Rzecznik prasowy Oddziału Regionalnego w Warszawie,
  • Pan Witold Woźniak-Dyrektor Zakładu Linii Kolejowych w Łodzi,
- przedstawiciele PKP Przewozy Regionalne Sp. z o.o - przewoźnika realizującego przewozy pasażerów na tej linii:
  • Pani Justyna Mądry  v-ce Dyrektor Biura Marketingu,
  • Pan Krzysztof Ziółkowski -Zastępca Dyrektora Zakładu Przewozów Regionalnych w Łodzi,
  • Pan Łukasz Kurpiewski-Rzecznik prasowy,
oraz przedstawiciele Prezydenta Urzędu Miasta Łodzi i kierownictwo Łódzkiej Spółki Infrastrukturalnej Sp. z o.o. Wydarzeniem towarzyszącym konferencji była wystawa na temat historii linii oraz przebiegu modernizacji na odcinku Skierniewice – Łódź Widzew. w załączeniu:
  • Informacje o projekcie
  • Informacja prasowa
  • folder informacyjny
  • prezentacja
  • ekspozycja
  • rozkład jazdy pociągów na linii Warszawa-Łódź oboiązujący od 16 maja 2007 r.